Hey, this photo is ©Ivory Photography

Pregătirile miresei – începe ziua nunții fără stres

March 27, 2017 ,

Din punctul de vedere al unui fotograf, pregătirile miresei contează cel mai mult. De obicei, au loc chiar de dimineața, înaintea oricărui alt eveniment din ziua nunții și dau tonul pentru tot restul zilei.

Mi se întâmplă frecvent să fiu prezentă la nunți unde mireasa își asuma de bunăvoie responsabilitatea pentru organizare integrală a nunții și tocmai din acest motiv își dorește să se asigure că totul va merge așa cum și-a imaginat. Ceea ce nu ar fi neapărat un neajuns, dacă nu ar veni la pachet cu foarte mult stres și griji.

Mi-ar plăcea foarte mult, și cred că nu doar mie, să te văd zâmbitoare și fericită în ziua nunții tale. Să te bucuri de fiecare clipă pentru că este un eveniment unic și nu se va mai repeta niciodată. De aceea îți las aici câteva sfaturi din experiența mea care să te ajute să petreci cât mai frumos această dimineața.

1.

Dacă ai posibilitatea, organizează un mini-salon acolo unde vor avea loc pregătirile tale. Mulți dintre makeup-artists și coafori se deplasează cu trusa lor completă la locația solicitată de client fără un cost suplimentar. De ce? Există o mulțime de plusuri! Evităm să ne plimbăm foarte mult cu mașina prin oraș, dar în același timp nu ne expunem riscului de a fi prinși în trafic și de a întârzia la următoarea locație. În fotografiile tale de la pregătiri vei avea doar persoane apropiate și nu niște persoane necunoscute care au apelat la același serviciu. Este mult mai vesel să petreci timpul împreună cu cele mai bune prietene în timp ce ești machiată decât să te plictisești în salon așteptând să se termine acest coșmar. De asemenea, de serviciile artiștilor pot beneficia și alte persoane – domnișoarele de onoare, mamele, surorile, etc.

2.

Cred că fotografiile cu rochia, pantofii și alte accesorii pe care le vei purta în ziua nunții sunt indispensabile. Pentru că nu vrei să le cauți pe toate exact în acea dimineața, ar fi bine să pui cu o zi înainte undeva unde știi că le voi găsi eu mâine pentru a le fotografia. Te asigur că așa vom avea o colaborare frumoasă și nu voi fi genul de fotograf care să te sâcâie pentru că nu știe unde să caute cerceii tăi. În lista acestor lucrușoare intră: rochia de mireasă, pantofii, bijuteriile, voalul și accesoriile pentru păr, inelele voastre, buchețele și brățări din flori (dacă se aplică), alte lucruri frumoase care își vor fi indispensabile în ziua evenimentului.

Este important să le pregătești cu o zi înainte pentru că să te poți trezi cu încă un task bifat din lista ta. Și de aici rezultă următorul punct.

3.

Eliberează-te de task-uri. Fie că o faci prin stabilirea tuturor detaliilor cu câteva zile înaintea nunții, fie că le delegi pe toate către domnișoara de onoare sau altcineva în care ai absolută încredere, nu îți lăsa nimic de făcut pentru a doua zi. Sună florista, organizatoarea de eveniment, administratorul localului, coafeza sau orice altă persoană implicată în desfășurarea cu succes a nunții tale cu câteva zile înainte și pune la punct ultimele modificări.

Astfel, de dimineață, nu vei primi apeluri care să te streseze pentru tot restul zilei.

4.

Alocă 20-30 de minute după pregătiri pentru o scurtă ședință foto. Pe tot parcursul evenimentului nu voi mai avea ocazia să te surprind la fel de impecabilă și te asigur că aceste fotografii sunt cel mai frecvent alese ca portrete înrămate. Ai încredere în ceea ce fac pentru că de asta sunt aici. M-ai angajat dintr-un motiv simplu – ți-au plăcut fotografiile realizate de mine  și sarcina mea este să te fac să arăți excepțional în ziua nunții tale.

Voi reveni neapărat cu alte sugestii și sfaturi altă dată, dar până atunci îți doresc pregătiri ușoare și plăcute pentru marele eveniment.

 

Pupici, 

Maya

 

Leave a comment