Hey, this photo is ©Ivory Photography

Spune ”DA!” ședinței foto în ziua nunții

March 17, 2017 ,

Chiar dacă preferați stilul fotojurnalistic și un un fotograf care să vă meargă pe urme în ziua nunții, ar fi bine să nu uitați despre această importantă parte a zilei. Indiferent de cât de frumoase sunt instantaneele (și trebuie să spun că țin la ele foarte mult), este pur și simplu obligatoriu să aveți câteva fotografii clasice ”pozate”. Sunt necesare nu neapărat pentru voi dacă nu sunteți fani ale fotografiilor de ședință, dar cu siguranță îi vor încânta pe bunicii și părinții voștri.

Atunci când planificați programul pentru ziua nunții, nu uitați să includeți un interval de 60-90 de minute pentru ședința foto. Este un interval destul de scurt pentru că aici este inclus și drumul pe care trebuie să îl parcurgem până la locația ședinței, aleasă împreună, astfel încât să corespundă personalității voastre. Dacă ați renunțat la un Love the Dress (sau numiți-o After wedding, dacă vă place), atunci nu putem nici într-un caz să sărim peste ea.

Dar, nu trebuie să alocați prea mult timp – după 1 oră și jumătate s-ar putea să vă plictisiți și să nu mai rezistați căldurii de afară.

De obicei, ședința foto se desfășoară după cununia religioasă, dar în cazul în care avem anumite restricții de timp – înaintea ei. Intervalul de timp pe care îl prefer este cu 1-2 ore înaintea apusului, deoarece atunci avem o lumină caldă care dă o strălucire specială fotografiilor. În plus, spre seară temperatura este mai plăcută și ne va permite să ne simțim mai confortabil.

În general, ar fi bine să ne orientăm către ședințele în aer liber, principalul motiv fiind lumina naturală, preferabilă pentru fotografii. Totuși, încercați să evitați parcurile, din mai multe motive: în weekend sunt foarte aglomerate, vor fi prea multe privire pe voi pentru a vă simți confortabil și avem prea multe obiecte în plus, greu de eliminat la editare.

Nu trebuie să vă fie frică de vremea urâtă. Dar, deoarece nu putem face previziune exacte despre vremea din ziua nunții, ar fi bine să avem cel puțin o opțiune pentru ședința foto undeva în interior – o cafenea drăguță, holul unui hotel sau un spațiu amenajat de la localul petrecerii.

Nu uitați că această ședință este pentru voi doi și nu luați prea multe persoane sau deloc cu voi. Pentru că nu este bine să îi reținem prea mult pe nașii voștri, pe domnișoarele și cavalerii de onoare, vă sfătui să facem mai întâi fotografiile cu fiecare dintre ei, precum și fotografiile funny de grup și apoi să îi lăsăm să plece. Astfel, vom aveam ceva timp alocat doar pentru voi doi.

Leave a comment